Danske Bank

Danske Bank øger sit resultatmål og tilbyder at sælge sin norske detailenhed

I et forsøg på at indhente sine mere lukrative nordiske konkurrenter annoncerede Danske Bank onsdag den 7. juni planer om at forlade detailforretningen i Norge. Banken øgede også sit langsigtede indtjeningsmål.

Den største långiver i Danmark har revideret sine mål, som inkluderer et forrentning af egenkapitalen (ROE) på 13 % i 2026 (op fra 8,5-9 % tidligere) og en omkostningsprocent på ca. 45% (ned fra midten af ​​50’erne) tidligere mål i procent). Danske-aktien er steget omkring 13% i år og steg 4,5% i den tidlige handel.

Administrerende direktør Carsten Egeriis udtalte, “Danske Bank har gennemført store justeringer gennem de sidste par år for at refokusere banken, mindske vores risikoeksponering, forbedre vores organisation og accelerere vores kommercielle momentum.”

Danske Bank

Danske har gennem de seneste år investeret massivt i digitale systemer og procedurer til bekæmpelse af hvidvask, hvilket har fået långiveren til at falde bagud i forhold til sine nordiske rivaler, hvad angår indtjening.

De rivaliserende nordiske banker Swedbank sigter efter mindst 15 procent i ROE, mens Nordea og DNB også har langsigtede mål på over 13 procent.

Danske erklærede, at man som en del af sin nye tilgang ville koncentrere sig om store virksomheder i den nordiske nation og trække sig ud af detailkundemarkedet i Norge. Det stod, at søgningen efter en ny ejer var “godt skredet”.

Baseret på regulatoriske data ligger Danske Bank på tredjepladsen målt på markedsandele i Norge efter DNB og Nordea.

Danske erklærede også, at de ville firdoble sine udgifter til digitale platforme, professionel rådgivning og bæredygtighed som led i bankens strategiske ekspansion.

Ifølge Danske er långiverens nye finansielle mål baseret på en vækst i udlån på 3% og en vækst i indlån på under 1 %.

På grund af et forlig på 2 milliarder USD i USA og Danmark på grund af en stor svindel med hvidvaskning af penge, var Danske ikke i stand til at udbetale udbytte i 2022. Selskabet sagde dog i juli, at det vil begynde at udbetale udbytte, når det frigiver sit første halvår 2023. resultater.

Det har til hensigt at fortsætte med at udbetale mellem 40 og 60 procent af nettooverskuddet som udbytte. Banken forventer et samlet udbyttepotentiale på minimum 7,17 milliarder USD over de næste tre år.

JP Morgan-analytikere udtalte i et notat, at selvom “kapitalafkastpotentialet er tiltalende”, “tror vi, at omsætningsforventningerne kunne være for optimistiske i betragtning af potentielt lavere renter og Danskes plan om at forlade Personal Customers Norway.”

Skriv anmeldelse

  • Vurdering
X